Katwijkse voetbalsupporters mogen zich volgende week tijdens de wedstrijd Quick Boys tegen Spakenburg bewijzen tegenover burgemeester Cornelis Visser. De burgemeester wil het verbod op uitsupporters bij wedstrijden weer opheffen, als deze wedstrijd zonder problemen verloopt.

De burgemeester besloot vorig jaar dat twee jaar lang uitpubliek niet welkom is bij de lokale derby wedstrijden en wedstrijden tegen Spakenburg, vanwege de vele ongeregeldheden bij die wedstrijden.

De gemeente Katwijk wilde eigenlijk tijdens de winterstop bekijken of het verbod nog nodig is, maar wil nu al een eerste stap nemen. Tijdens de wedstrijd Quick Boys tegen Spakenburg wordt een beperkte groep uitsupporters toegestaan.

De proef was een idee van de voorzitter van Quick Boys, die aangaf dat de wedstrijd tegen NAC Breda met uitpubliek ook succesvol was verlopen.

Visser: ‘Ik wil Quick Boys het vertrouwen geven om binnen strikte voorwaarden uitpubliek toe te staan bij de wedstrijd tegen S.V. Spakenburg. Bij mijn besluit weegt tevens mee dat de andere lokale voetbalverenigingen deze eerste stap naar een normale situatie ondersteunen en de wedstrijd daarnaast minder beladen is dan bij een lokale derby’.

‘Dit besluit houdt niet in dat na 25 november bij derby’s uitpubliek is toegestaan’, benadrukt de burgemeester. ‘Ik zal komend jaar samen met de verenigingen en de politie beoordelen welke mogelijkheden er zijn.’