De 23-jarige Lisa uit Katwijk heeft een missie. Ze wil haar dorpsgenoten laten zien hoe je lekker én gezond kunt eten. Met de steun van haar zussen leidt ze sinds enkele weken ‘Fitmaaltijd’ aan het Andreasplein.

De Katwijkse studeert nog voeding en diëtiek, maar hoopt de opleiding dit jaar af te ronden. Toen ze oproep van Fitmaaltijd zag, reageerde ze meteen. De kans om een eigen zaak te runnen kon ze niet voorbij laten gaan.

Ondernemer Ted leidt onder andere een vestiging van Fitmaaltijd in Wassenaar. Tijdens corona bezorgde extreem veel pokébowls in Katwijk. Hij besloot daarom uit te breiden met een vestiging in Katwijk. De locatie kwam al snel op zijn pad. De ondernemer verkocht via Carl’s Good Food (voorheen Hé Jij) potten sambal. Toen hij hoorde dat de eigenaar de zaak ging sluiten, ging het balletje snel rollen.

Lisa vindt het concept van Fitmaaltijd ideaal. ‘Als ik met mijn vrienden op strand zat, konden we nergens wat gezonds te eten halen. Dat was altijd erg moeilijk. Bij Fitmaaltijd kun je snel afhalen, er is veel keuze én het is gezond.’

Samen met haar twee zussen helpt ze de klanten om tot een gezonde maaltijd te komen. In de winkel aan het Andreasplein kunnen de mensen zelf een pokebowl samenstellen met bijvoorbeeld zalm of crispy chicken. Vooral die laatste is een favoriet bij de klanten.

‘Het is toch spannend hoe mensen reageren op al het gezonde eten. De eerste keer is het een beetje aftasten, maar de keer erna lopen ze vrolijk naar binnen en scheppen ze enthousiast zelf een bowl vol. Ze zijn echt blij met hun gezonde maaltijd.’

Ted en Lisa hebben nog veel plannen met Fitmaaltijd in Katwijk. Het tweetal wil de menukaart uitbreiden, de catering verzorgen bij sportclubs en smoothies aanbieden met pure proteïne. Ook moet de zaak nog wat meer worden aangekleed. Daarnaast fantaseert Ted over een koeltas met daarin een gezonde maaltijd die mensen kunnen meenemen naar strand.

Lisa: ‘We hopen veel mensen te helpen met gezond leren eten. Dat moet hier zeker lukken’.

Bestellen bij Fitmaaltijd? Klik hier