De Rijnsburgse Lotje van der Bie heeft deze week een Bruidsfoto Award in ontvangst mogen nemen. De bruidsfotografe won de award in de categorie bruidegom. Het is de twee keer dat de Rijnsburgse de award wint.

De winnende foto is gemaakt op de bruiloft van Maarten Meerman en Aukje Ravensbergen tijdens de first look, het moment waarop bruidsparen elkaar voor het eerst zien. Van der Bie: ‘Dit zijn de intense momenten die je wilt vangen als fotograaf. Ik vind deze foto, mede door de geëmotioneerde bruidegom, de compositie van de drie lagen (bruid, bruidegom en gasten) en de elegante hier-ben-ik beweging van de bruid, heel erg geslaagd’.

De Bruidsfoto Award is een jaarlijkse verkiezing onder fotografen uit Nederland en België. Zij konden begin dit jaar hun favoriete bruidsfoto’s uit eigen portfolio insturen, waarna een onafhankelijke vakjury een selectie maakte en zodoende fotografen nomineerden voor een award. Zodra de genomineerden per categorie bekend waren, was het aan het publiek om op hun favoriete foto’s te stemmen. Er zijn 74.000 stemmen uitgebracht.