Rijnsburgse Boys start met G-voetbal voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud. Het is de eerste voetbalvereniging in deze gemeente waar kinderen met een beperking terecht kunnen voor voetbaltraining. ‘Kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking die belemmerd zijn in hun bewegingsmogelijkheden of gewoonweg geen aansluiting kunnen vinden bij een regulier voetbalteam, willen wij op een recreatieve manier kennis laten maken met het mooie spelletje.’

Ook kinderen met bijvoorbeeld autisme en ADHD zijn welkom bij de trainingen van Rijnsburgse Boys.

De club organiseert op woensdag 27 september een eerste G-middag voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Tijdens deze middag krijgen de kinderen een eerste voetbaltraining. Bij de training is er begeleiding van voetbaltrainers en begeleiders met kennis.

‘Deze groep voetballers heeft net even meer aandacht nodig en moeten dingen duidelijker en eenvoudiger uitgelegd krijgen’, legt de club uit. ‘Het uitgangspunt is altijd dat de spelregels van ‘het gewone voetbal’ worden gehanteerd. Daarom staan wij ook achter het motto: normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet.’

Rijnsburgse Boys wil iedere week een uur een training aanbieden. Voor het eerste seizoen wordt nog geen contributie gevraagd, omdat er nog geen wedstrijden gespeeld worden (er worden nog maar weinig competities voor deze doelgroep aangeboden).

Vanaf volgend seizoen zullen de leden per persoon 35 euro aan contributie betalen per seizoen. Klik hier om op de inschrijfpagina te recht te komen.

Heeft u vragen, suggesties of wilt u uw kind aanmelden? Neem dan gerust contact met de club op via G-voetbal@rijnsburgseboys.nl.

Wilt u uw kind alvast opgeven voor de G-middag, dat kan door de naam van uw kind en leeftijd te mailen naar G-voetbal@rijnsburgseboys.nl.