Partnercontent – In de zeeën en oceanen over de hele wereld drijft veel plastic, van drinkflesjes tot aan vrijwel onzichtbare microplastics onder water. Waar je ook ter wereld komt, overal is plastic in het water te vinden. Door zeestromingen hoopt het zich op sommige plekken extra op. De nare eigenschap van plastic is dat het niet vergaat. Het valt langzaam uiteen in steeds kleinere delen. Dit plastic vormt een gevaar voor het leven dat van de zee afhankelijk is. Vissen, vogels, dolfijnen en zeehonden zien het verschil niet tussen voedsel en plastic en slokken het naar binnen. De Katwijkers zijn hun leven lang bekend met de zee en weten dat het leven op de grote waterplas beschermd moet worden. Omdat plastic een product is dat door mensen is bedacht en door hen in het milieu gebracht, is de mensheid verantwoordelijk voor het terugdringen van de plastic afvalberg. Door het gebruiken van duurzame plastic verpakkingen die volledig gerecycled worden werk je persoonlijk mee aan het behoud van de unieke natuur waar je als Katwijker vanaf het strand dagelijks op uit kijkt.

Milieuvriendelijke papieren verpakkingen

Veel Katwijkers worden herinnerd aan de kostbaarheid van de oceanen wanneer ze het ruisen van de golven horen en de uitgestrektheid van de Noordzee zien. Veel van hen doen daarom mee met strandopruimingen nadat toeristen op een warme dag de stranden hebben bezocht. Of wanneer er het een en andere aanspoelt wat er niet hoort. De vele strandpaviljoens langs de kust hebben al geruime tijd ingezet op het behoud van het milieu en voeren een goed duurzaamheidsbeleid. Vaak maken dit soort horecabedrijven al gebruik van recyclebare papieren verpakkingen wanneer zij de klant trakteren op een lokale lekkernij, die in papier beter tot z’n recht komt dan in plastic. Vooral de take-away verpakkingen zijn hiervoor zeer geschikt.

Hou de zee vrij van plastic

Terwijl de zilte zeelucht je neus streelt en de golven gemoedsrust schenken geniet je van een prachtige zonsondergang. Met een schoon geweten gebruik je de speciale duurzame verpakkingsmaterialen die niet weg te denken zijn in een moderne beschaving. Maar waar men vroeger onwetend was met betrekking tot de impact van plastic op het milieu, zo zijn we ons nu bewust van de gevaren. Ben je zelf ondernemer vlakbij de zee en wil je verstandig zakendoen? Door recyclebare papieren- en plastic verpakkingen te bestellen ─ met je eigen logo en merkuiting ─ creëer je goodwill bij je klanten en loop je alvast vooruit op de duurzaamheidsplannen van de Europese Unie.

Duurzame en biologisch afbreekbare plastic verpakkingen

Er is keuze genoeg. Wat past er bij jouw onderneming, stichting of vereniging? De duurzame verpakkingen zijn een mooie toevoeging aan je duurzaamheidsdoelen. Vraag advies als het gaat om:

  • Recyclebare papieren verpakkingen
  • Bio-based verpakkingen
  • Industrieel composteerbare verpakkingen
  • Verpakkingen van gerecycled materiaal

Ieder mens draagt een steentje bij, en omdat iedereen dagelijks plastic zakken en tassen nodig heeft is het logisch als we alleen nog bio based plastic en papieren verpakkingen gebruiken. We zijn het de zee en het leven erin verplicht.