Voetbalsupporters zijn nog steeds niet welkom bij de derby’s. Burgemeester Cornelis Visser weert ook dit seizoen het uitpubliek bij de voetbalwedstrijden tussen de Katwijkse clubs. Volgens Visser moeten er eerst nog goede afspraken gemaakt worden met de clubs en supporters. Pas ‘als iedereen er vertrouwen in heeft’ en de veiligheid niet meer in het geding is, kan de maatregel worden opgeheven.

Supporters van VV Katwijk, Quick Boys en Rijnsburgse Boys zijn sinds vorig jaar na meerdere geweldsincidenten niet meer welkom als uitpubliek bij de onderlinge wedstrijden.

VVD-fractievoorzitter Lennart van der Plas vindt het een buitensporige maatregel, waarbij goedwillende supporters toegang wordt ontzegd. Van der Plas was in de veronderstelling dat er voor het komende seizoen weer uitsupporters aanwezig kunnen zijn, nadat de burgemeester met de supporters in gesprek zou gaan. Dat gesprek is echter nog niet geweest.

Visser laat donderdagavond tijdens de raadsvergadering weten dat er wel gesprekken lopen met de bestuurders en dat er projecten lopen om incidenten bij de voetbalclubs in de toekomst te voorkomen. Zodra er goede afspraken zijn met alle betrokkenen en iedereen er vertrouwen in heeft, kan er worden nagedacht over het opheffen van de maatregel. Visser: ‘De maatregel blijft van kracht als het gevoel niet goed is.’

Volgens de burgemeester zijn er op dit moment geen garanties voor voldoende veiligheid tijdens de derby’s.