Leerlingen op Pieter Groen in Katwijk mogen geen mobiele telefoons meer in de klas. Ook tijdens een tussenuur of wisseling van de lessen moeten mobieltjes ’thuis of in de kluis’ blijven. De smartphones zijn alleen toegestaan tijdens de pauzes.

De school geeft hiermee gehoor aan de oproep van het ministerie van Onderwijs. Vanaf 1 januari 2024 geldt de richtlijn om mobiele telefoons in klassen te verbieden.

Pieter Groen start deze week al met het verbod. Ouders en leerlingen zijn hier voor de vakantie al van op de hoogte gebracht.

De school is ervan overtuigd dat leerlingen zich zonder mobieltjes beter kunnen concentreren en hoopt daarnaast dat de leerlingen elkaar meer opzoeken en er meer groepsgevoel ontstaat.

Directeur Bart Smeets: ‘Wij willen onze leerlingen goed onderwijs meegeven. Uit onderzoek blijkt dat alles wat afleidt, leidt tot slechtere prestaties. Maar smartphones horen bij de huidige tijd dus wij willen leerlingen leren omgaan met hun smartphone. Duidelijke regels helpen hierbij. Daardoor leren de kinderen in welke situaties een telefoon nuttig en bruikbaar kan zijn, maar ook juist wanneer deze onwenselijk zijn omdat ze leren of geconcentreerde aandacht in de weg staan’.