Een maand lang werd de Vuurbaak in Katwijk vergezeld door het reuzenrad van Haringrock. De attractie is nu aan zijn laatste dagen begonnen. Het is nog niet duidelijk of het reuzenrad volgend jaar weer terugkeert in Katwijk. 

Het reuzenrad is onderdeel van Haringrock. Het tweedaagse muziekevenement op de Boulevard is al voorbij, maar het reuzenrad mocht dit jaar wat langer blijven staan. In plaats van twee dagen, stond de attractie er dit jaar een maand.

Volgens initiatiefnemer Ton Frissen is de langere periode goed bevallen. Frissen: ‘Zeker ook de toegankelijkheid, er is namelijk veel gebruik gemaakt van de speciale rolstoel gondel. Dus het is een beleving geweest voor iedereen uiteindelijk’.

Of het reuzenrad volgend jaar weer terugkeert in Katwijk is nog niet zeker. ‘Dat ligt aan de gemeente in verband met stikstof overschrijding van ons evenement.’ Frissen kan hier verder nog geen uitspraken over doen. De organisator van Haringrock heeft hier binnenkort  met burgemeester Cornelis Visser een gesprek over.

Wie nog een ritje wil maken, moet haast maken. Het reuzenrad is tot en met 30 juli open voor publiek.