Er zijn nog drie Katwijkse strandtenten in de running voor de titel Beste Strandpaviljoen van Nederland. Zee en Zon, Het Strand en Surf en Beach zijn bij de Strandverkiezingen door naar de laatste ronde. Ook Sisters Beach maakt nog kans op een prijs. Het nieuwe strandpaviljoen strijdt mee om de titel Beste Nieuwkomer.

De Strandverkiezingen zijn een initiatief van Strand Nederland in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland, Rijkswaterstaat, Stichting KMVK en KIMO. Naast het kiezen van de landelijke winnaars, worden ook de beste paviljoens per kustprovincie gekozen, evenals de beste nieuwkomer en het meest duurzame strandpaviljoen.

Surf en Beach weet al hoe het is om te winnen. Het strandpaviljoen won de titel Beste Strandpaviljoen van Zuid Holland in 2020 en 2022.

De genomineerden krijgen bezoek van mystery guests die de strandtenten aan de hand van 50 vragen beoordelen.

De kans is groot dat een Katwijks strandpaviljoen tot het beste strandpaviljoen van Zuid-Holland wordt uitgeroepen. Naast de drie Katwijkers is in Zuid-Holland alleen Beachclub Atlantis in Scheveningen nog genomineerd.

Het Strand werd vorig jaar nog genomineerd in de categorie meest duurzame strandpaviljoen.

Sisters Beach neemt het in de categorie Beste Nieuwkomer op tegen R Port (Hoek van Holland), Woest 17 (Nieuwvliet) en Prince George (Schoorl).

Donderdagmiddag 27 juli worden de prijzen uitgereikt.