PARTNERCONTENT – Op 1 januari 2007 is in Nederland de Wft (Wet op het Financieel Toezicht) in werking getreden. De Wft is door de overheid in het leven geroepen om de kwaliteit van de financiële dienstverlening te waarborgen. Als gevolg van deze wet moet iedereen die in Nederland in de financiële dienstverlening werkt een Wft-diploma hebben. Het Wft-diploma toont aan dat je over de kennis en vaardigheden beschikt die nodig zijn om financieel advies te geven aan consumenten. Op basis van deze wet kan de overheid bepalen wie financieel advies geeft en of zij over de vereiste kennis en vaardigheden beschikken. Bekijk de lijst in dit artikel met verschillende WFT-diploma’s hieronder.

Toetsing

De Wft-certificering kan worden verkregen door het afleggen van het Wft-examen. Het wordt sterk aangeraden om eerst een Wft cursus te volgen alvorens het Wft examen af te leggen. Na het volgen van een Wft cursus ga je 30 uur zelfstandig studeren. Tijdens de Wft cursus word je begeleid door een ervaren docent die alle examenstof uitgebreid behandelt en eventuele vragen beantwoordt. Ook mag je sparren met andere cursisten en maak je oefentoetsen en oefenexamens. Wil je stijgen in je beroep als financieel adviseur, dan moet je naast je Wft Basis certificaat een extra Wft diploma halen. Vooral als je bij een grote bank of verzekeringsmaatschappij werkt, is het aanvullende Wft-certificaat cruciaal.

Je kunt de Wft basiscursus vergroten of kiezen voor een van de Wft gevorderden cursussen. Je kunt steeds meer begeleiding krijgen naarmate je verder komt in de cursus. Na het afronden van de basis kun je de volgende Wft cursussen volgen: Wft Adviseur Vermogen, Wft Adviseur Inkomen, Wft Schadeverzekering Particulieren, Wft Schadeverzekering Zakelijk, Wft Consumptief Krediet, Wft Hypothecair Krediet, Wft Zorgverzekering, Wft Pensioen, enzovoort. In deze vervolgopleidingen kun je steeds meer advies geven omdat je een Wft-certificaat voor professionals hebt. Je kunt professioneel advies krijgen omdat je een certificaat hebt waaruit blijkt dat je het kunt geven.

Basis examen

Als je het Wft Basis examen heeft afgelegd, ben je officieel in het bezit van het diploma Wft Basis. Deze cursus wordt gegeven ter voorbereiding op het examen. Je kunt je aanmelden voor de cursus en je krijgt je eigen persoonlijke leeromgeving. Deze mag online gevolgd worden. Je mag deze cursus thuis volgen in je eigen tijd. Omdat je de cursus thuis in je eigen tijd kunt volgen, is deze zeer flexibel en eenvoudig te combineren met andere prioriteiten. Wil je gegarandeerd en snel je Wft-diploma halen, schrijf je dan eerst in voor de opleidingen en examens bij Hoffelijk.