In opsporingsprogramma Team West wordt vandaag aandacht gevraagd voor de explosie bij een woning aan de Blekerij in Katwijk. In het huis woont een 69-jarige vrouw, maar volgens de politie blijkt uit niets dat de bewoonster betrokken is bij criminele activiteiten. Naast het incident met de explosie wordt ook aandacht besteed aan de voetbalwedstrijd tussen Rijnsburgse Boys en Quick Boys waar met fakkels werd gegooid. Meerdere volwassenen en kinderen raakten daarbij gewond.

Bij een voordeur van een woning aan de Blekerij in Katwijk is donderdagnacht 8 juni rond 00.10 uur brand ontstaan na een explosie. Bij deze explosie raakte niemand gewond.

Toen agenten ter plaatse gingen, troffen zij een zwaarbeschadigde voordeur aan. Buurtbewoners hebben de brand geblust, waarna de politie een uitgebreid onderzoek is gestart. De verdachte is via de Rijnstraat richting de Zeeweg weggelopen. In de uitzending wordt een getuigenoproep gedaan.

Voetbalwedstrijd
Op woensdagavond 19 april is een voetbalwedstrijd tussen Rijnsburgse Boys en Quickboys in Rijnsburg flink uit de hand gelopen. Toen de spelers het veld opkwamen, werden vanuit beide supportersvakken vuurwerk en fakkels aangestoken. Ook werden er brandende fakkels en andere voorwerpen naar elkaar gegooid. Door de fakkels raakten meerdere mensen gewond onder wie kinderen die erg geschrokken en in paniek weggerend zijn. De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan en personen gehoord. In de uitzending worden camerabeelden getoond van twee mannen die nog worden gezocht.

Team West: iedere dinsdag vanaf 17.00 uur uitgezonden op TV West en elk uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald.

Hebt u informatie over een van deze zaken?

Bel uw tips door via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of bel anoniem met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.