Het nieuwe haringseizoen zou vandaag traditiegetrouw worden ingeluid met de veiling van het eerste vaatje, maar de hollandse nieuwe is nog niet goed genoeg. De start van het haringseizoen is om die reden een week uitgesteld.

‘We starten het haringseizoen alleen met haring die van goede kwaliteit is’, laat de Nederlandse Haringgroothandelsvereniging weten. ‘Wij verwachten met uitstel van ruim een week voldoende aanvoer te ontvangen en genoeg tijd te hebben leveranciers en bovenal consumenten van een goede kwaliteit Hollandse Nieuwe te kunnen voorzien.’

Donderdag 22 juni is de nieuwe datum voor de traditionele veiling van het eerste vaatje haring, waarmee het seizoen van de ‘Hollandse Nieuwe’ wordt ingeluid. Voorafgaand aan de veiling wordt de nieuwe haring ‘vangst 2023’ officieel gekeurd door haringdeskundigen. De opbrengst komt dit jaar ten goede van Voedselbanken Nederland.