Na ruim een jaar verbouwen is de ingebruikname van de Maranathakerk nabij. De begane grond en de eerste verdieping van de monumentale kerk is door Triplets Vastgoed omgebouwd tot een onderkomen voor jonge cliënten van ’s Heeren Loo.

Donderdag 15 juni is dit groots gevierd met de kinderen die er gaan wonen, hun ouders, medewerkers en alle betrokkenen bij dit project. De nieuwe bewoners zijn jongeren met een verstandelijke beperking die deels permanent en deels parttime in de kerk gaan wonen. Bij parttime wonen verblijven de cliënten de helft van de tijd thuis en de andere helft bij ’s Heeren Loo. De doorgaans intensieve zorg kan zo langer bij de cliënt thuis geboden worden. Wat door zowel de kinderen als hun ouders/verwanten als waardevol wordt ervaren.

De cliënten wonen tot 30 juni op twee andere locaties in Rijnsburg, waar ’s Heeren Loo al 20 jaar onderdeel is van de buurt en het dorp. Voor ’s Heeren Loo is het een groot voordeel dat de twee groepen nu vanuit dezelfde locatie gaan werken: zij kunnen daardoor hun krachten bundelen en veel meer samenwerken.

Ook komen er vijf appartementen waar cliënten zo zelfstandig mogelijk wonen. Zij verhuizen na de zomer.

Unieke details behouden
’s Heeren Loo huurt de 19 woonplekken van Triplets Vastgoed, een Rijnburgse projectontwikkelaar met veel ervaring in het verbouwen van monumenten. De monumentencommissie is bij de plannen betrokken geweest en de originele elementen zoals het orgel, de preekstoel en het glas-in-lood zijn behouden en geïntegreerd in de nieuwe functie van de kerk. Ook een aantal kerkbanken zie je terug in het pand.