De Katwijkse Reddingsbrigade (KRB) waarschuwt strandbezoekers voor het koude zeewater. De temperatuur van de Noordzee kan volgens de KRB verraderlijk zijn voor zwemmers en watersporters, omdat het lichaam snel kan afkoelen bij contact met het koude zeewater. Ook bestaat de kans dat je lichaam hierdoor verkrampt.

De KRB geeft als tip om niet te diep het water in te gaan en zorg ervoor dat er altijd iemand op de kant is die weet dat je de zee in bent gegaan en die je in de gaten kan houden.

Naast het koude zeewater benadrukt de reddingsbrigade ook dat mensen voldoende moeten drinken en zichzelf goed moeten insmeren om de huid de beschermen.

‘We willen iedereen aanmoedigen om te genieten van het mooie weer en de buitenactiviteiten, maar wees verstandig en neem de nodige voorzorgsmaatregelen. Blijf goed gehydrateerd, bescherm uw huid en wees voorzichtig bij het betreden van het koude Noordzeewater.’