De gemeente Katwijk stelt 15.000 euro beschikbaar voor nieuwe initiatieven voor een eindejaarsfeest. De afgelopen 25 jaar heeft Stichting Katwijkse Activiteiten (SKA) tijdens de jaarwisseling een evenement voor jongeren georganiseerd. Bij de laatste jaarwisseling kwam daar verandering in.

SKA besloot vorig jaar om geen eindejaarsfeest te organiseren. De kosten voor het evenement waren flink gestegen. SKA kwam er vervolgens met de gemeente niet uit.

Stoppen met SKA oud en nieuw feest geen geldkwestie: ‘We wilden alleen maar steun’

Ook voor de komende jaarwisseling komt de gemeente er met SKA niet uit. De 15.000 euro  die het evenement ieder jaar ontvangt, is niet meer genoeg om het feest te organiseren.

Een groot struikelblok voor de organisatie zijn de kosten die vooraf gemaakt moeten worden. Leveranciers willen vooraf betaalt worden. SKA heeft gevraagd of de gemeente de voorfinanciering van 69.000 euro op zich wil nemen. Dat bedrag wordt weer terugbetaalt van onder andere de ticket- en drankverkoop. Maar de gemeente vindt het financiële risico dat SKA het volledige bedrag niet terug kan betalen te groot.

De gemeente kiest er nu voor om de 15.000 euro beschikbaar te stellen voor nieuwe initiatieven.

Burgemeester Cornelis Visser: ‘De gemeente waardeert de inspanningen van SKA ontzettend. De inzet van vrijwilligers om oud en nieuw op een rustige manier te laten verlopen, heeft haar vruchten afgeworpen. Helaas zien we nu dat het eindejaarsfeest door SKA moeilijk te organiseren is door de gestegen kosten. Wij hopen door het geld breed beschikbaar te stellen dat er mogelijk andere initiatiefnemers zullen zijn voor een eindejaarsfeest. We willen het graag binnenkort bespreken met de gemeenteraad. En vinden de richting die zij meegeven heel belangrijk’.