Eén of meerdere personen hebben zaterdag twee portofoons en een pager uit een brandweerwagen in de Katwijkse kazerne gestolen. ‘De nieuwe eigenaren van deze portofoons drukten meermaals de noodknoppen op de portofoons in’, laat de brandweer weten. ‘Dit betekent een nutteloze actie, waardoor onze collega’s op de meldkamer onnodige energie hebben verspild om er achter te komen of er daadwerkelijk een collega van ons in nood was.’

De brandweer werd zaterdagmiddag gealarmeerd voor een ongeval op de Wassenaarsweg. Op dat moment was er ook een wedstrijd van de brandweer waardoor meerdere vrijwilligers met een dienstwagen naar de kazerne kwamen.

Terwijl de brandweermannen bij het ongeval hulp verleenden, zijn de twee portofoons en pager uit een wagen op de kazerne gestolen.

De brandweer doet nu een oproep. ‘Heeft u zaterdag 3 juni omstreeks 14.30 uur iets gezien bij de kazerne (aan de zijde van de Industrieweg) of heeft u de onderstaande portofoon gezien? Laat het ons weten!