Hulpdiensten ondervinden nog steeds overlast van foutgeparkeerde fietsen bij de strandopgangen. Het college vindt dat er al genoeg maatregelen zijn en dat er al ‘fors’ geïnvesteerd is, maar de gemeenteraad vindt dit nog niet genoeg. Het college moet zich meer inzetten voor vrije strandopgangen. Die opdracht krijgt het gemeentebestuur van de gemeenteraad.

Extra belijningen, een rode loper en fietscoaches. Het zijn enkele maatregelen die de afgelopen jaren voorbij zijn genomen om het parkeerprobleem bij de Boulevard en strandopgangen aan te pakken. Burgemeester Cornelis Visser vindt dat er al ‘fors geïnvesteerd is’.

Desondanks worden de strandopgangen op drukke zomerdagen nog steeds geblokkeerd door foutgeparkeerde voertuigen. VVD, CDA, D66, ChristenUnie, DURF en SGP dienden om die reden donderdagavond een motie in tijdens de raadsvergadering. De partijen willen een betere toegang tot het strand voor de hulpdiensten. Lennart van der Plas (VVD): ‘Iedere seconde telt’.

De gemeente Katwijk moet met Hoogheemraadschap van Rijnland in gesprek over de mogelijkheid van een bredere asfaltering van de strandopgang bij de KNRM. Een bredere asfaltering zou meer ruimte creëren voor de reddingsboot en extra fietsparkeerplekken creëren. Ook moet de gemeente onderzoeken wat de kosten zijn voor het markeren van de strandopgang en het plaatsen van vaste vlaggenmasten bij de KNRM.

Daarnaast wil de gemeenteraad dat het college of en waar er extra capaciteit gerealiseerd kan worden voor tweewielers.