Van een onzeker meisje is ze getransformeerd tot een zelfverzekerde dame die in bikini op het podium schittert. De Rijnsburgse Maureen Brussee staat morgen in de finale van Miss Curve Nederland. Met haar deelname hoopt ze andere meiden te inspireren. ‘Het maakt niet uit hoe je eruit ziet. Iedereen mag er zijn.’

De missverkiezing richt zich op vrouwen met een maatje meer (vanaf maat 40). De organisatie wil dat elke vrouw zichzelf kan zijn. “If life gave you curves, flaunt them!”

Maureen gaf zichzelf voor de grap op. ‘Ik was heel onzeker. Zou ik dit wel kunnen? Vroeg ik mij in het begin nog af.’ Zo’n 400 vrouwen schreven zich in voor de verkiezing. Maar Maureen was een van de 100 gelukkigen die naar de castingdag mocht.

Fotograaf : Marcel van den Berg

In badkleding poseren, lopen over een catwalk en een interview in het engels. Het wereldje van de missverkiezingen was totaal nieuwe voor Maureen. ‘Ik kon niet eens op hakken lopen’, lacht ze.

Ondanks alle spanning kreeg een flinke boost zelfvertrouwen. Nu is ze één van de 26 finalisten die morgen in de finale staan. Haar sjerp met ‘finalist’ hangt trots in haar kamer.

Ze heeft het Engels onder de knie, haar loopje onder controle, haar galajurk is met zorg uitgekozen en ook haar dans heeft ze onder de knie. ‘Ik heb mijn dans zelfs tijdens het wandelen op straat geoefend. Vroeger had ik dat nooit gedurfd. Dan had ik gedacht: wat zullen mensen wel niet van mij denken.’

De winst vindt Maureen niet het belangrijkste. ‘Ik hoop dat ik promotie kan blijven maken voor een normaal figuur. Iedereen mag er zijn.’