De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) opent deze zaterdag (13 mei) haar deuren voor publiek. Bij station Katwijk zullen gedurende de hele dag demonstraties zijn van de brandweer, politie en ambulancedienst. Ook de Politie Honden Vereniging Katwijk zal rond 14.00 uur demonstraties geven op de grasweide naast het boothuis.

Bezoekers kunnen in het boothuis terecht bij de reddingwinkel voor artikelen ten behoeve van de KNRM en is er een film en foto tentoonstelling te zien. Kinderen kunnen geschminkt worden en is er voor de kleinsten een springkussen aanwezig. Daarnaast zijn er ook hapjes eten zoals een broodje haring of gerookte makreel.

Foto: KNRM Katwijk

Voor de donateurs is er deze dag een extraatje. Zij kunnen tussen 10.00 en 16.00 uur meevaren met de reddingboot. De reddingboot ‘Edith Grondel’  van station Katwijk zal op het strand voor de Noordpost van de KRB (Katwijkse Reddingsbrigade) staan net als voorgaande jaren. Per vaartocht kunnen maximaal 12 personen mee. Op vertoon van de donateurspas krijgt men voor 2 personen een ticket om mee te kunnen varen. Vanaf 10.00 uur zullen we per uur de tickets voor het daarop komende uur verdelen onder de aanwezige donateurs.

Kijk op de website www.knrm.nl/reddingbootdag voor routebeschrijvingen, plaatselijke programma’s, richtlijnen voor bezoekers en nog veel meer.