De Tjalmaweg is sinds vandaag weer in gebruik genomen. Alle vier de rijbanen van de nieuwe N206 zijn open. Op deze weg mag nu weer 80 kilometer per uur gereden worden.

Naast de rijbanen is ook het viaduct Valkenburg-Oost open voor verkeer. Nog niet alle werkzaamheden aan de Rijnlandroute zijn klaar.

Wat moet er nog gebeuren?
Op de Torenvlietbrug (richting Katwijk) is tot begin mei 1 rijstrook beschikbaar, voor onder ander het aanbrengen van leuningen. Dit geldt ook voor de noordelijke rijbaan van de Tjalmaweg; daar is de komende weken op enkele locaties 1 rijstrook beschikbaar tussen 09.00 uur en 16.00 uur, in verband met werkzaamheden naast het wegdek. *Op locaties waar 1 rijstrook beschikbaar is of waar zich een werkin-/uitrit bevindt, geldt tijdelijk een snelheid van 50 km/u.

Tot aan de zomer werkt Boskalis verder aan de afbouw van viaduct Valkenburg-West en de onderdoorgang voor de HOV-busbaan. Dit geldt ook voor de inrichting van de parkstrook en de aanleg van het snelfietspad aan de noordzijde van de Tjalmaweg.