Pyro Freaks Katwijk heeft een nieuw record gevestigd bij een vuurwerkshow in Valencia. De Katwijkse vuurwerkliefhebbers gaven een show tijdens Fallas Valencia. De vuurwerkshow in de wijk Mislata zorgde voor een onvergetelijk schouwspel met maar liefst 3.000 salutes in de bombardeo, de knallende afsluiter.

De groep Katwijkers reist ieder jaar af naar Valencia voor de Fallas Valencia. Bij dit traditionele feest in de Spaanse stad Valencia, worden monumenten van papier-maché gebouwd en uiteindelijk in brand worden gestoken tijdens de zogenaamde “Cremà”. Vuurwerk speelt door de hele stad een belangrijke rol tijdens dit evenement, waarbij de lokale bevolking en toeristen samenkomen voor de indrukwekkende shows.

De Pyro Freaks staan bekend om hun vuurwerkshows op de Rijnmond in Katwijk aan Zee. Hun liefde voor vuurwerk heeft hen naar Valencia gebracht om samen met lokale partners een unieke show neer te zetten tijdens de jaarlijkse Fallas viering.

Dankzij hun samenwerking met de wijkvereniging Espartans Del Foc en Pirotecnia Nadal Martí, heeft Pyro Freaks Katwijk een spectaculaire bombardeo met 3.000 salutes gecreëerd.

De Pyro Freaks verwachten dat het nieuwe record van 3.000 salutes een uitdaging zal zijn voor andere vuurwerkgroepen tijdens toekomstige edities van de Fallas Valencia.