Oostingh Staalbouw uit Katwijk is dinsdag failliet verklaard. Moederbedrijf ASK Romein laat in een brief aan haar partners weten, dat het bedrijf door grote verliezen op een aantal projecten en achterstallige betalingen van enkele klanten, in grote financiële problemen is gekomen.

Het is de tweede keer dat het bedrijf in Katwijk faillissement moet aanvragen. In 2013 werd het bedrijf nog gered door dorpsgenoot Parlevliet en Van der Plas (PP). Vier jaar later nam ASK Romein uit Roosendaal het bedrijf over.

Het is nog niet duidelijk of/en hoeveel mensen hun baan kwijtraken.

Leonard Bijlsma (VDT Advocaten) en Ruud Hermsen (De Voort Advocaten | Mediators) zijn benoemd tot curatoren. Zij laten weten dat zij op dit moment bezig zijn om alles in goede banen te leiden en de economische schade beperkt te houden. ‘Bij kersverse faillissementen komt alles tegelijkertijd. Veel kwesties zijn spoedeisend en er zijn veel belangen in het spel.’