De Voorraadkast van Co Viele heeft een nieuwe locatie. Co Viele hielp vanuit haar huis gezinnen die moeite hebben om rond te komen, aan boodschappen. Dat kan ze nu dankzij een subsidie van de gemeente doen vanuit het PMT-gebouw in de Molenwijk.

De Voorraadkast groeide uit haar jas door een stijging van het aantal hulpvragen. Daarnaast zijn ook de energiekosten voor de Voorraadkast zelf gestegen.

“De Voorraadkast is een plek voor hulp en een luisterend oor. Dit initiatief helpt inwoners van de gemeente om mee te kunnen blijven doen in de samenleving, ondanks dat ze een kleine portemonnee hebben”, geeft wethouder Gerard Mostert aan. “Als college zijn we dankbaar voor de inzet van de Voorraadkast. Daarom is er besloten om de Voorraadkast te helpen met huisvesting en een subsidie.”

Het PMT-gebouw is het Huis van de Wijk waar Welzijnskwartier samen met vrijwilligers en inwoners mensen met elkaar in verbinding brengt.