Kinderboerderij Westerweide in Rijnsburg spaart voor een make-over van de binnenruimte. De stichting wil van die ruimte een lokaal maken voor ontmoeting, educatie en verjaardagsfeestjes. De kinderboerderij hoopt met een crowdfundingactie het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen.

‘In de buurt wonen veel ouderen, die wij nu ook al uitnodigen voor een kopje koffie en een gezellig praatje’, schrijft de stichting bij de actie. ‘Ook zijn er mensen die wekelijks een work-out buiten doen en daarna komen koffie drinken. Daarnaast wordt de stichting regelmatig benaderd door ouders die graag een partijtje voor hun jarige zoon of dochter bij de kinderboerderij willen organiseren.

De binnenruimte moet naast een ontmoetingsplek ook een educatief ‘lokaal’ worden. De stichting bezoekt nu met de dieren een naastgelegen school, maar de initiatiefnemers hopen dat scholen straks ook een bezoekje bij de dieren komen brengen, waarna ze in het lokaal nog wat meer informatie over de dieren krijgen.

De ruimte heeft een flinke opknapbeurt nodig. Westerweide heeft in totaal 6.000 euro nodig voor de make-over. In ruil voor een donatie kunnen supporters van de kinderboerderij onder andere op de foto met hun lievelingsdier of een kalender krijgen. Doneren kan tot 3 mei.

Klik hier voor een donatie