Herberg Welgelegen neemt De Reedery in Parledam over van DSV. Het ontmoetingscentrum aan de Prins Hendrikkade voor ouderen wordt 1 mei overgedragen aan de herberg die zich onder andere richt op dagbesteding voor ouderen. 

De Parledam werd in 2020 vanwege financiële strubbelingen verkocht aan Bouwinvest. In het pand is ook de Reedery gevestigd.

‘In de nieuwe strategie van DSV 2023-2026 is besloten de exploitatie van De Reedery over te dragen aan een nieuwe partij, omdat dit geen kernactiviteit van DSV is’, laat de zorginstelling weten. ‘DSV wilde graag een partij hiervoor vinden die gevoel heeft voor ouderen en op een mooie manier invulling kan geven aan deze ontmoetingsplek in de wijk. Die nieuwe partij is nu gevonden.’

Herberg Welgelegen heeft een dagbestedingslocatie aan ’t Boonrak in Valkenburg. De sociaal ondernemer wil naast een aantal activiteiten voor de huurders van de Parledam en de buurt, zich primair richten op dagbesteding voor ouderen.

Martin Noort van Herberg Welgelegen: ‘Onze drijfveer? Simpel. De wachtlijst voor de dagbesteding. Waar zorgvraag bestaat moet hulp worden geboden. Als dat dan niet direct mogelijk is doet dat zeer. We zien de vraag en voelen de noodzaak. De schrijnende verhalen. De zorg om onze kwetsbare medemens, maar óók om hun mantelzorger(s). Dat we daar dan niet aan kunnen voldoen, is pijnlijk. Een tweede locatie zoals Herberg Welgelegen vervulde zo ons verlangen’.

DSV trekt zich terug uit de Reedery, maar blijft wel actief in de zorg thuis en de huishouding rond het pand. De huurder is vrij in de keuze van zorgleverancier.