Strandbezoekers die hun zonnebrand vergeten, kunnen deze zomer terecht bij de zonnebrandpaal. De gemeente Katwijk gaat bij de strandopgang tegenover Hotel Noordzee een zonnebrandpaal plaatsen. Bezoekers van het strand en de Boulevard kunnen zich hier gratis insmeren met zonnebrand. Een tweede paal wordt bij het Valkenburgse Meer geplaatst. De gemeente hoopt met de palen het gebruik van zonnebrand te stimuleren en bewustwording van huidkanker te groten.

Wethouder Jacco Knape opent volgende week woensdag op 3 mei de eerste zonnebrandpaal in Katwijk.

Hoe vaker iemand verbrandt, hoe groter het risico op huidkanker. In onze gemeente ligt het aantal gevallen van huidkanker 46 procent boven het landelijk gemiddelde. Om bewustwording over huidkanker te vergroten en het gebruik van zonnebrand te stimuleren start de gemeente nu met een proef met zonnebrandpalen.

Na de zomer wordt gekeken hoe succesvol de proef was.