Partnercontent – Goud is sinds jaar en dag een product waarin veel gehandeld wordt. Zelfs in economisch mindere tijden is dit edelmetaal namelijk in staat om zijn waarde te behouden. Doordat steeds meer mensen dit inzien, wordt er vaker geïnvesteerd in goud. Hierdoor is de vraag naar goud de laatste jaren gestegen. Misschien wil je zelf ook wel investeren in dit edelmetaal. Ben je in het bezit van goud? Dan kan dit een goed moment zijn om goud te verkopen. Wie voor het eerst goud wil in- of verkopen, weet waarschijnlijk niet hoe dit in zijn werk gaat. Daarom lees je in deze tekst alles over het inkopen en inwisselen van goud.

Bepaal wat je wilt kopen
Als je goud wilt inkopen, moet je eerst voor jezelf bepalen wat je precies wilt kopen. Je kunt fysiek goud kopen, maar ook voor aandelen in goudmijnbedrijven kiezen. Wanneer je geen voorkeur hebt voor fysiek goud, richt jij je tot een broker op het internet. De meeste brokers bieden verschillende opties aan met betrekking tot goud inkoop. Wil je liever echt goud in je bezit krijgen? Kies dan voor gouden munten of goudbaren. Ook hiervoor kun jij je tot het internet richten, maar dit raden wij je niet aan. Online is de kans op oplichting namelijk aanwezig.

Voor de inkoop van goud kun jij je het beste richten tot een goudexpert. Je kunt hier zowel gouden munten als goudbaren kopen. Het grote voordeel hiervan is dat je het goud daadwerkelijk in je bezit krijgt, iets wat niet het geval is als je bijvoorbeeld investeert in aandelen in een goudmijnbedrijf. Toch zijn er mensen die dit ook als nadeel zien, want je moet ervoor zorgen dat je fysiek goud veilig opbergt. Doe je dit niet? Dan kan het bij een inbraak meegenomen worden. Je kunt zelf investeren in een goede kluis, maar je kunt jouw goud ook opslaan bij een gespecialiseerde instelling. Dit brengt weliswaar kosten met zich mee, maar je weet wel zeker dat jouw goud in veilige handen is.

Ook voor goud inwisselen ga je naar een goudexpert
Wie denkt dat een goudexpert alleen gespecialiseerd is in goud inkoop, heeft het mis. Je kunt hier namelijk ook terecht als je afstand wilt doen van gouden munten, gouden sieraden of goudbaren. Wil je jouw goud aan zo’n specialist verkopen? Ga dan eens met het edelmetaal langs bij de goudexpert. Voordat zij een bod uitbrengen op jouw goud, taxeren ze het eerst. Dit gebeurt in een discrete ruimte en je mag zelf aanwezig zijn bij de taxatie. Het bod dat zij na afloop van de taxatie uitbrengen, is geheel vrijblijvend. Je bepaalt dus helemaal zelf of je hierop ingaat of niet.

Hoe wordt de prijs van goud bepaald?
Of je nu goud wilt inkopen of inwisselen, wij kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent hoe de prijs van goud bepaald wordt. Hiervoor wordt er vaak naar de goudprijs gekeken. De koers van goud is voor een groot deel afhankelijk van vraag en aanbod. Is er veel vraag en weinig aanbod? Dan stijgt de goudprijs inkoop. Bij weinig vraag en veel aanbod daalt de goudprijs juist. Vandaar dat het handig is om een blik te werpen op de goudprijs voordat je besluit om goud te (ver)kopen.