Gemeente Katwijk viert vandaag de ‘Nationale Boomfeestdag’. Wethouder Jacco Knape mocht samen met leerlingen van CBS De Burcht 14 bomen planten in de Dorpsweide in Valkenburg.

Stichting Nationale Boomfeestdag wil met deze speciale dag kinderen meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij brengen. De stichting streeft ernaar om elk kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten.

Boomfeestdag wordt door veel gemeenten en natuurorganisaties officieel op 16 maart gevierd. In Katwijk werd deze dag vandaag gevierd.

Wethouder Jacco Knape leerde de kinderen uit groep 4/5 en enkele leerlingen uit groep 8 waarom de bomen zo belangrijk zijn.

“Het planten van (meer) bomen is voor nu, maar ook de toekomst, van essentieel belang en past binnen de ambitie van de gemeente Katwijk om goed groen te realiseren. Zo helpen bomen de buurt klimaatbestendig te maken door verkoeling te bieden op warme dagen, waterberging bij zware regenval en verbeteren bomen de luchtkwaliteit. Ook zijn bomen onmisbaar voor dieren.”

De leerlingen kregen bij het planten van de bomen wat hulp van Boomverzorging en hoveniersbedrijf Leo van der Valk.

(Met) Bomen Werken!
Het landelijke thema van de Nationale Boomfeestdag is dit jaar: (met) Bomen Werken!. Want voor het kweken, verzorgen en planten van bomen zijn vakmensen nodig. Door het enthousiasmeren van kinderen voor het vak streeft Stichting Nationale Boomfeestdag er naar om in de toekomst extra handen in de boomkwekerijsector beschikbaar te krijgen.