De aanleg van de R-net busbaan langs de Duinvallei en de toekomstige wijk Valkenhorst loopt een half jaar vertraging op. De provincie Zuid-Holland moet aanvullend milieuonderzoek doen, vanwege de aangescherpte regels voor de uitstoot van stikstof.

De provincie verwacht dat de busbaan in het tweede kwartaal van 2025 wordt opgeleverd.

De gemeente Katwijk benadrukt dat de vertraging geen gevolgen heeft voor de nieuwbouw op Valkenhorst. De oplevering van dat nieuwbouwproject heeft al vertraging opgelopen. De eerste oplevering van woningen stond gepland voor eind 2024, maar die planning is van de baan. Het grootschalige nieuwbouwproject op voormalig vliegkamp Valkenburg is vertraagd door de latere vaststelling van het bestemmingsplan en de beroepsprocedure bij de Raad van State voor het onherroepelijk worden van het bestemmingsplan.

Het onherroepelijk worden van het bestemmingsplan bepaalt uiteindelijk de definitieve planning voor de oplevering van de eerste woningen op Valkenhorst. Pas na een onherroepelijk bestemmingplan kan een ontwikkelaar met de woningbouw aan de slag.