De ultieme herinnering voor een kind. Eveline en Margriet weten zelf nog goed hoe veel plezier ze vroeger hebben gehad op slaapfeestjes. De twee creatievelingen gunnen ieder kind zo’n mooie herinning. Met Moonkidz organiseert het tweetal slaapfeestjes voor kinderen. ‘Verzamel momenten, geen dingen.’

Het idee speelde al zo’n twee jaar in het hoofd van Margriet. Haar schoonzus organiseert ergens anders in het land al een aantal jaar slaapfeestjes. Eveline was daar ook enorm enthousiast over en het bleef in gesprekken steeds maar terugkomen.

Eveline werkt als juf in de kinderopvang en Margriet is communicatieadviseur bij een gemeente. Allebei zijn ze graag creatief. Margriet: ‘Met Moonkidz kunnen we allebei onze creativiteit nog meer kwijt’.

Ze willen laten zien dat het belangrijker is om momenten te verzamelen, in plaats van ‘dingen’. Eveline: ‘Het beschrijft ook hoe we in het leven staan: Pluk de dag‘. En die herinneringen maak je volgens haar het liefst met elkaar.

Bij Moonkidz kunnen kinderen kiezen uit de drie thema’s: disco, topmodel en movie en games. Ieder kind slaapt in een tipi en krijgt een eigen slaaptas met luchtbed, kussen, dekbed(overtrekt) en hoeslaken. Bij alle thema’s zit bijpassende decoratie, sierkussens, verlichting, vloerkleedjes, bedtafeltjes, slaapmaskers, spelletjes, bordjes en bekertjes.

De twee vrouwen denken zelf met veel plezier terug aan hun slaapfeestjes. ‘Ik mocht met al mijn vriendinnetjes logeren in een woonkamer’, vertelt Eveline. ‘Dit was natuurlijk een groot feest en van slapen kwam er weinig! In de ochtend zaten we met iedereen aan de ontbijttafel. Wat een feest was dit!’ Margriet denkt bij haar eigen ‘ultieme herinnering’ aan het logeren op de geheime plek. ‘Dit was toen achter een knieschot van de slaapkamer van mijn vriendinnetje. Daar was een kleine ruimte met kussentjes en tafeltjes waar we onze ‘geheime kamer’ hadden gemaakt. Dat ben ik nooit vergeten.’

Wil je deze droomfeestjes op Instagram volgen? Kijk dan op @moonkidz_slaapfeestjes