Jongeren in Katwijk die 18 jaar worden, krijgen een verjaardagskaart van burgemeester Cornelis Visser. Naast hartelijke felicitaties ontvangt de jarige ook belangrijke informatie die bij deze mijlpaal hoort.

De gemeente wil inwoners bij verschillende grote gebeurtenissen wijzen op de mogelijkheden en verplichtingen die hierbij komen. Zo kunnen bepaalde gebeurtenissen bijvoorbeeld financiële gevolgen hebben. Misschien komt iemand in aanmerking voor een toeslag, of moet er juist een regeling worden stopgezet. Dit zijn belangrijke zaken waar ook over nagedacht moet worden. Daarom wil de gemeente op tijd beginnen met het op tijd geven van informatie die de inwoner helpt. Er wordt gestart met het 18 jaar worden.

De gemeente wil dit jaar ook kijken naar andere mijlpalen in het leven van inwoners. Denk hierbij aan trouwen, een kindje krijgen of verhuizen.