Deel N206 weer open, tijdelijke weg wordt afgesloten

De nieuwe N206 kan vanaf zondag 12 maart weer gebruikt worden. De tijdelijke weg die is aangelegd voor de aanbouw van de Rijnlandroute wordt dan afgesloten. Voorafgaand aan de openstelling van de zuidelijke rijbaan van de nieuwe Tjalmaweg, is de N206 van zaterdagavond 11 tot zondagochtend 12 maart afgesloten in verband met werkzaamheden.

De ongelijkvloerse aansluitingen Valkenburg-Oost en Valkenburg-West (inclusief de toe- en afritten) kunnen nog niet gebruikt worden. Omdat de tijdelijke N206 buiten gebruik wordt gesteld, vervalt tijdelijk de verbinding tussen de N206 en de rotonde Torenvlietslaan/Voorschoterweg. Het kruispunt N206/Voorschoterweg voorziet – in de periode tot aan de volledige openstelling van de nieuwe Tjalmaweg – in de ontsluiting van en naar Valkenburg.

Wat verandert er voor reizigers met het OV?

Met het buiten gebruik stellen van de tijdelijke N206 per 12 maart vervalt ook de bushalte langs de tijdelijke N206. De nieuwe bushaltes bij viaduct Valkenburg-Oost zijn dan nog niet in gebruik. Om in de tussenliggende periode de busreiziger tegemoet te komen, wordt er tijdens de spits op werkdagen (tussen 06.30 – 09.30 uur en tussen 16.30 – 18.30 uur) een pendelbusje ingezet.

Het pendelbusje rijdt tussen de bushaltes Hoofdstraat (rotonde bij Fitness Energiek, Valkenburg) en het Transferium P&R (tegenover de McDonalds, Oude Rhijnhofweg, Oegstgeest) het volgende rondje:

  • Bushalte Hoofdstraat, Valkenburg ZH
  • Transferium P&R, Oegstgeest
  • Bushalte Bio Science Park-west, Oegstgeest
  • Bushalte Hoofdstraat, Valkenburg ZH

Het pendelbusje wordt aanvullend ingezet naast de huidige buslijn 38 van Arriva, door Valkenburg.

Nachtafsluiting en mogelijke hinder
In verband met werkzaamheden is van zaterdagavond 11 maart 19.00 uur tot zondagochtend 12 maart 06.00 uur de Tjalmaweg afgesloten, tussen de aansluiting Leiden-West (A44) en de aansluiting met de N441/Wassenaarseweg. Verkeer wordt omgeleid via de gebruikelijke omleidingsroutes. Omwonenden kunnen deze avond en nacht mogelijk geluid-, trilling- en lichthinder ondervinden van de werkzaamheden.

Het is nog niet bekend wanneer de gehele N206 wordt opengesteld voor verkeer.