Het aantal woningen in Katwijk met zonnepanelen is flink toegenomen. In één jaar tijd steeg het aantal woningen met zonnepanelen met ruim 25 procent. In één jaar tijd werden bij 1.040 woningen zonnepanelen geïnstalleerd. Zo’n 5.150 huizen in Katwijk hadden vorig jaar zonnepanelen.

Bijna 1 op de 4 woningen in Nederland heeft momenteel zonnepanelen, blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van het CBS. De provincie Zuid-Holland loopt vooralsnog het verst achter. In deze provincie heeft maar 15 procent van de woningen installaties met zonnepanelen.

Ook Katwijk loopt wat achter op het landelijk gemiddelde. In deze gemeente heeft bijna 19 procent van de woningen zonnepanelen.

De groei van het aantal zonnepanelen is ook terug te zien bij de gemeente in het aantal aanvragen van de duurzaamheidslening. Inwoners kunnen bij de gemeente een duurzaamheidslening aanvragen. De meerderheid gebruikt die lening voor de aanschaf van zonnepanelen.

Aantal duurzaamheidsleningen in Katwijk flink toegenomen