Partnercontent – Het nieuwe jaar is aangebroken en dat is een goed moment om de financiën onder de loep te nemen. Want wie weet valt er flink wat geld te besparen! Loopt jouw vaste contract voor internet ergens dit jaar af? Goed nieuws, want in plaats van dat de prijzen voor jou omhoog schieten zoals meestal het geval is, kan het waarschijnlijk juist goedkoper!

Sneller internet voor minder geld

Het klinkt te mooi om waar te zijn: sneller internet voor minder geld. Toch kan het zomaar gebeuren. Dat komt omdat providers je verrassen met flinke welkomstkorting, die al snel oploopt tot €25 per maand. De voorwaarden? Overstappen, wat kan als je dus niet meer gebonden zit aan een doorlopend contract. Je kunt dit eenvoudig checken via een vergelijkingssite als ProviderCheck.nl. Vul je postcode in en ontdek alle aanbiedingen op jouw adres.

Je kunt kiezen voor dezelfde snelheid dan wat je nu hebt, maar het kan door die korting ook zijn dat je zelfs voordeliger uit bent voor een sneller abonnement. Ook kun je zien of er al glasvezel internet beschikbaar is op jouw adres. Momenteel zijn Katwijk en Rijnsburg voor een groot deel voorzien van het glasvezelnetwerk. Check zelf welke glasvezel aanbieders op jouw adres leveren. Ook hierop ontvang je welkomstkorting, ideaal!

Ook voordeel op mobiel abonnement

Wil je nog meer voordeel in de wacht slepen? Dan zit je goed met deze tip! Wist jij dat je korting krijgt op je mobiele abonnement als je die afsluit bij dezelfde of gekoppelde provider van het internet abonnement? Zo kan het zijn dat je minder gaat betalen, maar ook dat je bijvoorbeeld gratis belminuten of data krijgt.

We nemen als voorbeeld T-Mobile. Sluit je T-Mobile internet af, dan krijg je naast de welkomstkorting voor internet, ook nog eens tot €5 korting op je mobiele data abonnement. Verder krijg je ook nog tot 1000 MB gratis. Dat geldt overigens als je een mobiel abonnement afsluit bij T-Mobile, maar ook bij de partners Tele2 en Ben.

Besparen op tv kijken

Nu we toch al korting aan het pakken zijn, zoomen we ook maar meteen in op televisie. Dit kun je namelijk ook combineren met je internet abonnement. Je betaalt wat extra om toegang te krijgen tot zenderpakketten, bijvoorbeeld met RTL, SBS en zelfs ESPN Eredivisie. Door internet en tv in één af te sluiten, loopt de korting relatief gezien hoger op. Goed dus om over na te denken als je van plan bent om over te stappen.

Bovendien geniet je ook nog van leuke extra’s, die overigens verschillen per aanbieder en daarom het vergelijken waard zijn. Zo krijg je bij de ene provider gratis toegang tot Filmbox, Canal+ Films & Series en Film1, terwijl de ander je verrast met Viaplay en F1 TV. Kijk je dus graag films, of juist liever sport, dan is dat iets om rekening mee te houden in je keuze voor een aanbieder. Het kan je immers abonnementskosten op een streamingsdienst besparen.