Rianne Hogewoning uit Rijnsburg staat in de top 10 beste bruidsfotografen van ‘De Masters of Wedding Photography’. Ze heeft al meer dan 100 huwelijken in binnen- en buitenland vastgelegd. Voor haar foto’s werd ze dit jaar met maar liefst 9 awards beloond. 

Rianne is samen met haar broer een beveiligingsbedrijf gestart in 2004. Jaren werkte ze als beveiliger in een groot academisch ziekenhuis. In haar vrije tijd ontwikkelde ze een passie voor fotograferen. Deze passie groeide uit naar een fulltime job en ze verkocht haar aandelen van het beveiligingsbedrijf in 2014 terug aan haar broer om zich volledig op de fotografie te gaan richten.

Foto: Rianne Hogewoning/Lumi fotografie

De Rijnsburgse volgde cursussen over de hele wereld en specialiseerde zich in bruiloften. Meer dan 100 huwelijken in binnen- en buitenland staan op de teller. Toen in 2020 door corona vrijwel alle geplande bruiloften wegvielen, heeft Rianne haar oude vak als beveiliger weer opgepakt en ging ze weer samenwerken met haar broer en werd ze beveiliger bij een prestigieuze business universiteit. Het was de bedoeling dat ze dit tijdelijk zou doen totdat corona achter de rug was. Maar de combinatie van beveiligerswerk en bruidsfotografie voelde goed en het bleek dat juist deze 2 contrasten haar werk uitdagend en interessant maakte.

Foto: Rianne Hogewoning/Lumi fotografie

Over het gehele jaar 2022 hebben ruim 250 professionele bruidsfotografen meer dan 8.000 foto’s ingestuurd. Deze werden beoordeeld door een onafhankelijke internationale jury, bestaande uit trouwfotografen van over de gehele wereld. Rianne Hogewoning, mag zich nu, tussen allemaal gerenommeerde topfotografen, een van de beste bruidsfotografen van de Benelux noemen.

Hogewoning: ‘Ik ben ongelofelijk blij dat ik zo hoog geëindigd ben in deze wedstrijd. Eindelijk mochten bruidsparen het afgelopen jaar weer zonder restricties hun bruiloft vieren. Genieten met een grote G! Echte momenten vastleggen zonder te poseren, is kenmerkend voor mijn stijl. Ook zie je veel plezier en humor terug in mijn foto’s. Ik merk dat de bruidsparen die mij boeken, vooral op mijn unieke stijl zijn gevallen. Als dan internationale vakjury’s mijn foto’s belonen met een award, dan is dat een enorme eer. Dit jaar waren dat maar liefst 9 awards. Dat is een onbeschrijflijk en waanzinnig gevoel. Echt een droom die uit is gekomen door er hard voor te werken. Ik ben al mijn bruidsparen dankbaar dat zij hun mooiste dag aan mij toevertrouwen’.

Foto: Rianne Hogewoning/Lumi fotografie

De “Masters of Wedding Photography” bestaat al 9 jaar en is de belangrijkste wedstrijd voor bruidsfotografie in de Benelux. Elke drie maanden worden er awards uitgereikt aan de fotografen die de beste foto’s hebben ingestuurd. Aan het eind van het jaar wordt bekeken welke fotografen over het gehele jaar het best hebben gepresteerd. Bij de “Masters of Wedding Photography” gaat het dus niet om winnen met 1 foto, maar om wie er de meeste awards wint gedurende het gehele jaar.

Bruidsfotografie verbeteren
Het doel van de Masters is om de bruidsfotografie in de Benelux te blijven verbeteren. Dat doen ze door een community te creëren van fotografen die elkaar inspireren met hun beelden en hun creativiteit. Daarnaast hopen ze bruidsparen te laten zien waar het om gaat in de bruidsfotografie: échte momenten vastleggen, die het verhaal van de trouwdag vertellen en beelden met impact maken die nog generaties lang gewaardeerd zullen worden.