Opnieuw een mislukking voor het Cultuurhuis. De nieuwe eigenaar van het beoogde pand op het Emmaplein gaat niet akkoord met de verhuur of verkoop van het pand. Dat betekent dat ook de locatie Emmaplein in combinatie met de Burgt in Rijnsburg afvalt als locatie voor de bibliotheek, muziekschool en K&O. De gemeente moet nu weer op zoek naar een nieuwe locatie.

Voor het Cultuurhuis zijn de afgelopen jaren meerdere locaties onderzocht. In 2020 kondigde de gemeente aan dat de nieuwe locatie het Emmaplein in het centrum van Katwijk aan Zee in combinatie met de Burgt in Rijnsburg zou worden.

Boek cultuurhuis nog niet uit: Bibliotheek in winkel Emmaplein en De Burgt

 

De panden op het Emmaplein zijn onlangs in handen gekomen van Katwijker Peter Hoek (Het Hoekje bv). ‘Toen bekend was wie de nieuwe eigenaar was geworden, zijn we in gesprek gegaan’, laat de gemeente in een reactie weten.

‘We hebben eerst gesproken over huur van de ruimte, zoals oorspronkelijk de bedoeling was. Toen deze huur veel te hoog bleek, in vergelijking met de huur die de vorige eigenaar in rekening wilde brengen, zijn we gaan kijken naar de optie koop. Na een taxatie heeft de gemeente op basis van de onafhankelijke taxatie een passend eerste bod gedaan. De eigenaar wilde hierna niet meer in gesprek. De gemeente hecht aan een reĆ«le prijs die past bij de taxatiewaarde, wettelijke regelingen en een uitgave van gemeenschapsgeld.’

Wethouder Sonny Spek zegt dat de deur voor verdere gesprekken over het Emmaplein nog altijd openstaat. Als de eigenaar voet bij stuk houdt, wordt er vanaf 15 februari gezocht naar een nieuwe locatie.