Stichting Sportpromotie Katwijk maakt vrijdag bekend wie de winnaars zijn van de Sportverkiezingen. Tijdens de Avond van de Sport worden in vier categorieën prijzen uitgereikt: Sportploeg, Sportman, Sportvrouw en Sportbelofte van het jaar 2022.

De Katwijkse Sportverkiezingen wordt voor de zevende keer georganiseerd. De avond van de sport wordt uitgezonden vanuit het sponsorhome van v.v. Quick Boys. De avond wordt gepresteerd door Pieter de Waard, algemeen directeur en bestuursvoorzitter van betaald voetbalorganisatie Telstar.

De genomineerden
Tot begin december konden sporters en/of hun omgeving uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg hun aanbevelingen voor de nominaties aandragen. Zo konden ook de prestaties buiten de spotlights aan het licht komen. De onafhankelijke en vakbekwame jury kon zelf ook zelfstandig nomineren. Uit de aanbevelingen van sporters, hun omgeving en de jury werd een keuze gemaakt welke sporters en sportploegen een nominatie verdienden. Tijdens de Avond van de Sport worden de winnaars bekendgemaakt.

Sportploeg van het jaar 2022

 • Het eerste mannenteam van voetbalvereniging v.v. Katwijk
 • Het eerste mannenteam van voetbalvereniging F.C. Rijnvogels
 • Het eerste vrouwenteam van basketbalvereniging Sportiff Grasshoppers

Sportbelofte van het jaar 2022

 • Jitte de Klerk (tafeltennis)
 • Gisel Noort Zwaan (kickboksen)
 • Floortje van Duijn (basketbal)
 • Wendy van Leeuwen (kickboksen)

Sportvrouw van het jaar 2022

 • Joanne Schaap (kyokushin karate)
 • Maaike van der Plas (eRacing wielrennen)
 • Lotte van Kruistum (basketbal)

Sportman van het jaar 2022

 • Floris Hoek (kyokushin karate en kickboksen)
 • Arie Twigt (rolstoelbasketbal)
 • Habtamu Franke (fitness)