In ’t Valkentij in Valkenburg worden 70 nieuwe woningen gebouwd. Op het voormalig bedrijventerrein van Uxem en Omtzigt wordt een kleinschalige wijk gebouwd met afwisseling van ruime eengezinswoningen, appartementen en betaalbare woningen.

KBM Groep gaat de aan de slag met de nieuwbouw. Wethouder Gerard Mostert en KBM-directeur Dick van der Plas hebben vorige week de intentieovereenkomst ondertekend voor het ontwikkelingsplan.

Wat houdt een intentieovereenkomst in?
In de intentieovereenkomst tussen KBM Groep en de gemeente Katwijk is vastgelegd dat beide partijen werk maken van de procedures voor het bouwplan op het voormalige bedrijventerrein aan de Katwijkerweg in Valkenburg. In het contract wordt door beide partijen aangegeven dat ze gaan samenwerken om het gebied om te toveren tot een prachtige omgeving met nieuwe en betaalbare woningen.

De gemeente heeft afgesproken dat minimaal de helft van de woningen betaalbaar moet zijn. Mostert: ‘Ik ben blij dat we samen met KBM een oplossing hebben gevonden in dit bouwplan. Met het tekenen van de intentieovereenkomst zijn we weer een stap dichterbij de realisatie van dit mooie plan. Daarnaast maken we van een lelijke plek een prachtige plek om te wonen. Door een goede mix van sociale huur en koopwoningen, draagt dit weer bij aan de ambitie van de gemeente om meer betaalbare woningen te bouwen’.