Tien bekende Katwijkers spelen de hoofdrol in een nieuw spel voor Katwijkse jongeren. De gemeente Katwijk vraagt met het spel aandacht voor vuurwerkvandalisme. In Katwijk zijn drie dagen lang 10 verschillende ‘prijskaartjes’ te vinden op bijvoorbeeld een wipkip of prullenbak. Hierop staat de prijs van het object en een qr-code. Als je de qr-code scant, gebeurt er iets speciaals… Jongeren die alle prijskaartjes hebben verzameld, maken kans op een kijkje bij alle voorbereidingen van de oudjaarsvuurwerkshow van de Pyrofreaks.

Het speciale spel van de jaarlijkse campagne ‘Houd de boel heel’ kunnen mensen spelen op 27, 28 en 29 december. Naast de ‘Pyrofreaks prijs’ kunnen jongeren ook vuurwerkpakketten winnen. De prijzen worden op 30 december uitgereikt.

De campagne ‘Houd de boel heel’ begon in 2014 met oud-burgemeester Jos Wienen. Sindsdien probeert de gemeente met de campagne te voorkomen dat speeltoestellen, afvalbakken, verkeersborden en kolken vernield worden.