De gemeente geeft Katwijk On Ice geen alcoholvergunning voor de gehele periode (een maand). ‘Dit is niet omdat we het niet willen, maar omdat de periode te kort is om de aanvraag te verwerken’, legt een woordvoerder uit. Het evenement met een schaatsbaan krijgt wel een drankontheffing voor 12 dagen. Katwijk On Ice baalt van dit besluit.¬†

Katwijk On Ice opent aanstaande vrijdag op 9 december een ijsbaan op het Andreasplein in Katwijk aan Zee. Bezoekers kunnen bij de kerststalletjes ook eten en drinken halen. De initiatiefnemers startten in september met de organisatie van het nieuwe evenement. Er is toen direct een drankvergunning aangevraagd.

Volgens de gemeente zijn er nog wel andere mogelijkheden. De organisatie kan bijvoorbeeld een cateraar in de arm nemen, waardoor ze wel de hele periode alcohol kunnen schenken.

‘Wij vinden het jammer dat de gemeente stelt dat er te weinig tijd is om de aanvraag voor de alcoholvergunning voor de hele periode te verlenen’, laat Marco den Engelsman van Katwijk On Ice weten. ‘We hebben als organisatie keihard gewerkt om in een paar maanden Katwijk On Ice mogelijk te maken. Steeds hebben alle partijen daarbij indringend overleg gehad. Alle mogelijkheden zijn onderzocht.’

Katwijk On Ice baalt. De organisatie verwacht minder omzet door het ontbreken van de drankvergunning. ‘We hebben er mee te dealen.’

Desondanks kijken de vrijwilligers erg uit naar de ijsbaan, waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. ‘Katwijk On Ice wordt een maand lang genieten in winterse sferen. Schaatsen met een hapje en een drankje waarvan de opbrengst gaat naar Kika.’