De gemeenteraad heeft vanavond na een besloten vergadering besloten dat burgemeester Cornelis Visser mag blijven. De ambtsperiode van de burgemeester liep na zes jaar af, maar de raad wil dat hij in Katwijk zijn werk voort zet.

De raad doet een aanbeveling inzake de herbenoeming van de burgemeester aan de minister door tussenkomst van de commissaris van de Koning. De door de gemeenteraad ingestelde vertrouwenscommissie, bestaande uit de fractievoorzitters, heeft de aanbeveling voorbereid. De gemeenteraad heeft vanavond besloten de aanbeveling te doen de burgemeester weer te benoemen.

Visser: ‘Ik ben blij en dankbaar dat de gemeenteraad heeft uitgesproken dat ik de komende periode weer uw burgemeester mag zijn om met de gemeenteraad, inwoners, het college, ondernemers, clubs, verenigingen en de ambtelijke organisatie te werken aan onze mooie dorpen. Ik wil er samen met u voor zorgen dat het goed gaat met onze inwoners en dat ze prettig leven in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg’.