De gemeente Katwijk stelt 7.500 euro beschikbaar voor scholen, zodat leerlingen gratis kunnen schaatsen. Katwijk heeft dit jaar voor het eerst een ijsbaan op het Andreasplein. De gemeente wil dat zoveel mogelijk kinderen onder- en na schooltijd kennis maken met het schaatsen.

Katwijk On Ice heeft afgelopen vrijdag de schaatsbaan geopend. De organisatie maakte in november al bekend dat schoolkinderen 50 procent korting op de ijsbaan krijgen.

Scholieren krijgen 50 procent korting bij ijsbaan Andreasplein

De gemeente Katwijk probeert met de aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) en vanuit de Katwijkse Onderwijsagenda jongeren te stimuleren om gezond te leven en genoeg te bewegen. Vanuit die gedachte wordt er nu eenmalig een budget vrijgemaakt, zodat leerlingen van basisscholen een keer het ijs op kunnen bij de Katwijkse schaatsbaan. De scholen kunnen aangeven of ze gebruik willen maken van dit aanbod.

Openingstijden Katwijk On Ice op het Andreasplein in Katwijk aan Zee

maandag: 16.00 – 22.00 uur
dinsdag: 16.00 – 22.00 uur 
woensdag: 14.00 – 22.00 uur
donderdag: 16.00 – 22.00 uur
vrijdag: 16.00 – 22.00 uur
zaterdag: 11.00 – 22.00 uur

Kerstvakantie dagelijks van 11 – 22 uur
Tweede kerstdag gesloten
nieuwjaarsdag gesloten