Als het aan directeur Jos van Adrichem ligt, kunnen alle leerlingen van de Sjaloomschool in Cleijn Duin binnenkort gebruik maken van een gratis schoolontbijt. De school in Katwijk hoopt op deze manier gezinnen te helpen die op dit moment niet zoveel te besteden hebben. Daarnaast vindt de school dat je op een lege maag niet kunt leren. ‘We zien dat kinderen die niet hebben ontbeten minder goed de dag starten, zich minder kunnen concentreren en daardoor meer moeite hebben met het deelnemen aan de lessen’, vertelt Van Adrichem.

Volgens de schooldirecteur zijn er op dit moment veel gezinnen die moeten rondkomen van het bestaansminimum. Van Adrichem: ‘Het is een behoorlijk percentage’.

De Sjaloomschool wil voor de leerlingen van deze gezinnen een schoolontbijt aanbieden, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. De school heeft gepeild of er ouders zijn die gebruik willen maken van het schoolontbijt. Van Adrichem denkt dat er veel meer leerlingen zijn die goed gebruik kunnen maken van het ontbijt, dan dat er nu zijn aangemeld. ‘Daar zal armoedeschaamte een rol bij spelen.’

Om die drempel bij ouders weg te nemen, wil de school het ontbijt voor alle leerlingen beschikbaar maken. Van Adrichem: ‘We kunnen dan met iedereen gezellig op school de dag beginnen’.

Samen met het Welzijnskwartier is de school op zoek naar vrijwilligers om de kinderen met een goed gevulde maag aan hun schooldag te laten beginnen. De vrijwilligers zullen het gratis ontbijt klaarzetten, samen eten met de kinderen en vervolgens opruimen. Het ontbijt van 07.30 tot 08.30 uur.

Wil je meer informatie of je opgeven als vrijwilliger voor het schoolontbijt? Neem dan contact op met Sanne Alblas, sannealblas@welzijnskwartier.nl of bel 071 403 33 23.