Politiechef Peter Koot vindt het jammer dat het SKA feest niet door kan gaan. ‘Het feest heeft in het verleden heel erg goed voorzien in de behoefte van jongeren om tijdens de jaarwisseling een leuk feest te hebben.’

De afgelopen weken is er veel rumoer geweest, nadat het bestuur van SKA noodgedwongen het besluit nam om dit jaar geen oud en nieuw feest te organiseren.

Stoppen met SKA oud en nieuw feest geen geldkwestie: ‘We wilden alleen maar steun’

 

Het evenement werd in 1995 op verzoek van de gemeente Katwijk opgezet om de toenmalige rellen, het vandalisme en het geluidsoverlast binnen Katwijk tegen te gaan.

Nu er dit jaar een feest voor de jongeren ontbreekt, is het afwachten wat daar de consequenties van zijn. De Katwijkse politiechef Koot wil nog niets kwijt over de mogelijke gevolgen en of de politie haar capaciteit aanpast met oud en nieuw.

‘Ik begreep dat de kosten voor het organiseren van zo’n feest steeds hoger worden en daardoor steeds lastiger te dragen zijn’, laat Koot weten. ‘Het is dan ook aan de gemeente om te besluiten hoe daar mee om te gaan. Als teamchef wil en kan ik daar geen oordeel over vellen.’

De politiechef is wel blij dat er horecazaken zijn die dit jaar tijdens de jaarwisseling open willen. Het is voor het eerst sinds jaren dat de horeca in Katwijk hier een vergunning voor kan aanvragen.