De N206 is dinsdagmiddag per direct afgesloten voor een spoedreparatie aan het wegdek. De weg is in beide richtingen afgesloten. De provincie verwacht dat de weg woensdagochtend weer open kan.

Tijdens de werkzaamheden aan de Rijnlandroute is schade ontstaan bij het uittrekken van de damwanden. De schade is ter hoogte van Duinzicht in Valkenburg. Na de schade heeft aannemer Boskalis eerst de maximum snelheid verlaagd naar 30 kilometer per uur.

De weginspecteur van de provincie Zuid-Holland heeft vervolgens de situatie beoordeeld en besloten dat de Tjalmaweg per direct afgesloten moest worden.

Het verkeer inclusief de bussen van Arriva moeten omrijden. Hulpdiensten kunnen wel de werkzaamheden passeren.

Omleiding
Autoverkeer wordt omgeleid over de A44, afslag 6 Noordwijk, N444, N206 en visa versa. Ook vanaf N206 Leiden-West wordt het verkeer terug geleid naar de A44 richting Amsterdam (via de Oude Rhijnhofweg / McDonalds). Verkeer vanaf de Voorschoterweg richting Leiden kan de N206 op draaien. Omgekeerd kan dan niet; verkeer vanaf de N206 Leiden wordt omgeleid t.h.v. de Oude Rhijnhofweg / McDonalds.