Katwijk heeft in zo’n zeven maanden een schamele 809 tegels gewipt bij het NK Tegelwippen. Katwijk ging in de Bollenstreek de strijd aan met Lisse, Hillegom, Teylingen en Noordwijk. De gemeente Lisse won met maar liefst 15.873 gewipte tegels.

Het NK Tegelwippen is onderdeel van de campagne ‘Een groener Nederland begint in je eigen achtertuin’. De campagne wil mensen verleiden om tuinen te vergroenen. Tijdens de campagne ‘Alle Tuinen Groen’ werden daarnaast diverse acties georganiseerd om mensen te motiveren en te inspireren de tuinen verder te vergroenen. In totaal zijn er in Nederland meer dan 2,8 miljoen uit de tuin gehaald.

Van 21 maart tot en met 31 oktober gingen de gemeenten in de Duin- en Bollenstreek de strijd met en tegen elkaar aan, waar de meeste tegels gewipt werden.

Vandaag werden eindstand bekend gemaakt bij basisschool Het Noorderlicht, voorheen De Rutgersschool. Deze school is op moment hard bezig met het vergroenen van het schoolplein. Lisse krijgt als winnaar ‘de gouden tegel’.

Uitslag NK Tegelwippen 2022
Hieronder het overzicht met het aantal gewipte tegels per gemeente:

  • Lisse: 15.873 – TPI: 691,42 (tegels per 1000 inwoners)
  • Hillegom: 11.394 – TPI: 513,06
  • Teylingen: 9.650 – TPI: 257,84
  • Noordwijk: 2.243 – TPI: 51,53
  • Katwijk: 809 – TPI: 12,3