De eerste ambtsperiode van burgemeester Cornelis Visser loopt ten einde. De Katwijkse burgemeester hoort op 8 december of hij daar nog eens 6 jaar aan vast mag plakken. De gemeenteraad laat dan weten of zij wil dat de burgemeester wordt herbenoemd of niet.

Visser mocht in 2017 Jos Wienen opvolgen die naar Haarlem vertrok. Wienen was in Katwijk 15 jaar lang burgemeester.

De ambtsperiode van Visser loopt op 18 mei 2023 af. De fractievoorzitters van de 9 lokale partijen hier in Katwijk vergaderen op donderdag 8 december over een aanbeveling voor de herbenoeming van de burgemeester. Aan het eind van de avond maakt de raad bekend of zij verder willen met Visser of niet.

De aanbeveling gaat vervolgens naar de commissaris van de Koning die vervolgens de minister van Binnenlandse Zaken adviseert. De minister neemt vrijwel altijd de aanbeveling van de gemeenteraad over.