Huurders van Dunavie in de leeftijd van 55 jaar en ouder die een eengezinswoning in Katwijk aan Zee achterlaten, krijgen voorrang bij de nieuwbouw woningen in de Visserijschool.

De Visserijschool werd in 2021 door Dunavie verkocht een Ouwehand Bouw, die naast koopwoningen ook sociale huurwoningen bouwt voor de woningcorporatie. De 21 sociale huurwoningen worden begin 2023 opgeleverd.

Dunavie wil met de voorrangsregel de zogenoemde ‘verhuisketen’ verlengen. De woningcorporatie hoopt op deze manier voor meer doorstromers een passende woning te kunnen vinden.

55-plussers verhuizen minder snel dan jongere doelgroepen. ‘Er is bij senioren niet snel de behoefte om hun vertrouwde omgeving en sociaal netwerk te verlaten’, legt de gemeente Katwijk uit. Daarnaast zijn er in Katwijk aan Zee maar weinig woningen die geschikt te maken zijn voor personen met fysieke beperkingen. Met de voorrangsregel hoopt Dunavie senioren te verleiden om hun eengezinswoning in te ruilen voor een voor ouderen geschikt nieuw appartement, zodat er weer een woning vrijkomt voor bijvoorbeeld jonge gezinnen.

De voorrangsregel werd eerder dit jaar ook al ingezet bij landhuis De Horn aan het Oegstgeesterkanaal in Rijnsburg.