Wie een woning in de Visserijschool wil bemachtigen, moet komende maand opletten. De 11 woningen gaan in november in de verkoop. Het gaat om 7 eengezinswoningen en 4 appartementen. De kopers krijgen voor het eind van het jaar de sleutels. 

Ouwehand Bouw rond op dit moment de laatste bouwwerkzaamheden van het project af. Daarna zijn de tuinen en het openbaar gebied ernaast aan de beurt.

De Visserijschool werd in 1952 gebouwd en is de oudste visserijschool van Nederland. Woningcorporatie Dunavie kocht het pand. Sindsdien zijn er diverse plannen de revue gepasseerd, waaronder sloop en een nieuwbouwcomplex van zes lagen.

Het pand werd in 2021 door Dunavie verkocht een Ouwehand Bouw, die naast koopwoningen ook sociale huurwoningen bouwt voor de woningcorporatie. De sociale huurwoningen worden begin 2023 opgeleverd.

De koopwoningen bestaan uit 7 eengezinswoningen en 4 appartementen. De woningen gaan in november in de verkoop. De kopers krijgen vervolgens voor het einde van het jaar de sleutels. De woningen worden verkocht door Van der Meer Makelaars.

Type 1 – Unieke woning 2-laags met historische toren – ca. 144 – 152 m2 – vanaf € 599.000,-
De hoekwoning beschikt over de kenmerkende toren die als trappenhuis fungeert tussen de verdiepingen, met bovenin een unieke ruimte die 360 graden zicht biedt over heel Katwijk. Beide woningen vallen op door de praktische inrichting met een ruime woonkamer en eetkeuken in combinatie met de hoge plafonds. De tussenwoning is voorzien van een woonkelder die vrij in te richten is voor wat er ook gewenst wordt. De enorme raampartijen zorgen in beide woningen voor veel licht en een prachtig uitzicht.

Type 2 – Unieke eengezinswoning 3-laags met hoge plafonds – ca. 82 – 84 m2 – vanaf € 369.000,-
Deze eengezinswoningen zijn allemaal uniek ten opzichte van elkaar. De woningen krijgen de keuken en woonkamer op een aparte verdieping. Dit geeft de mogelijkheid om een mooie leefkeuken te maken en een gezellige zithoek in de woonkamer te creëren. Ook in deze woningen komen de hoge plafonds en grote raampartijen terug die zorgen voor veel lichtinval. De woningen hebben twee slaapkamers en zijn voorzien van een buitenruimte op de begane grond.

Type 3 – Ruim appartement met vide en buitenruimte – ca. 71 – 78 m2 – vanaf € 367.000,-
Deze woningen zijn gesitueerd in de zijvleugel van het gebouw en zijn allemaal gelijkvloers uitgevoerd. De extra hoogte die ontstaat door het hellende dak biedt de mogelijkheid om de gecreëerde vide creatief in te delen. De woningen zijn voorzien van een ruime woonkamer met open keuken die aansluiten op een mooie buitenruimte en bevatten twee slaapkamers.