Het Valkenburgs Pontje past per 1 november de prijs aan voor de oversteek tussen Valkenburg en Rijnsburg. Het is volgens het bestuur de eerste keer in 16 jaar dat de prijs omhoog gaat.

Een kaartje voor het pontje kost nu nog 50 cent. Per 1 november moeten gebruikers 70 eurocent betalen. De kosten voor een tienrittenkaart worden verhoogt van 4 naar 5 euro.

‘Sinds 2006 is er zorgvuldig gekeken of de prijzen nog in verhouding zijn met de kosten van de veerpont’, legt het bestuur uit. ‘Uiteraard subsidieert de gemeente Katwijk een substantieel deel van de kosten. De bijdrage van de gemeente Katwijk is dit jaar met een nieuw Convenant met vijf jaar verlengd. Daar zijn we als bestuur blij mee want de nieuwe Joop van der Reijdenbrug brug heeft natuurlijk ook effect gehad op het aantal mensen/jongeren dat via de Pont de oversteek maakt. Provalu (voormalige MareGroep) exploiteert de Pont en zij betalen onder meer de veermannen van de Pont en het onderhoud aan de Pont.’